Skip to main content
Specialisaties Fysio van de Gevel:

  • Fysiotherapie;
  • Handtherapie;
  • Triggerpoint therapie;
  • Shockwave therapie;
  • Medical taping.

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut ben ik expert in houding en beweging. Ik help bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorg ervoor dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. De zorg pas ik aan op het individu, niemand is immers hetzelfde.

Samen gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Ook doe ik een lichamelijk onderzoek om te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Als ik een diagnose heb gesteld, bespreek ik samen met u het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het te bereiken doel.

Nieuwe patiënten kunnen gegarandeerd binnen 48 uur terecht. Indien nodig, kan de behandeling bij u thuis plaatsvinden.

Fysiotherapie van de Gevel
Handtherapie voor blessure

Handtherapie

Handtherapie is belangrijk na operaties, blessures en verwondingen aan hand, pols, of onderarm. Daarnaast is het zinvol bij chronische aandoeningen, zoals artrose, overbelasting en reumatische klachten.

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die speciaal is bijgeschoold in het behandelen van letsels aan polsen en handen. Ik heb deze specialisaties en hierdoor kennis van de specifieke anatomie en functie van de hand, pols en onderarm en van letsels die zich hier voor kunnen doen.

Handtherapie is gericht op het onderzoeken van de oorzaak van uw hand-/polsklachten en het opheffen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtverlies. 

Naast voorlichting over uw klacht kan ik u behandelen met mobilisaties en/of (litteken-)massages. Daarnaast kan ik een spalk of brace aanmeten, coördinatietraining, krachttraining, gewrichtsbeschermende adviezen en een oefenprogramma voor thuis geven.

De kosten van het spalkmateriaal worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zullen bij u in rekening worden gebracht. Het maken van een spalk wordt verrekend als een fysiotherapeutische behandeling.

Mallet spalk €5,-
Vinger spalk €5,-
Duim spalk/vlinder spalk €15,-
Pols spalk € 15,-
Quervain spalk 15,-

Triggerpoint therapie

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes.

De behandeling bestaat uit het manueel behandelen van de triggerpoint. Daarnaast advies om triggerpoints te voorkomen en zo nodig voor een groot deel zelfstandig te kunnen behandelen.

Triggerpoint therapie
Shockwave therapie

Shockwave therapie

Shockwave therapie pas ik toe bij langdurige peesklachten aan uw hiel, achillespees, knie, elleboog en schouder. Daarnaast biedt shockwave therapie ook bij klachten aan uw scheenbeen (shin splints) een uitkomst.
De behandeling bestaat uit korte sessies van ongeveer 15 minuten. Hierbij wordt het weefsel wat aangedaan is zeer gericht behandeld met radiale schokgolven. Door deze golven verbetert de stofwisseling en bloedcirculatie. Hiermee wordt het lichaamseigen herstelmechanisme gestimuleerd. Binnen 4-6 behandelingen is de pijn meestal aanzienlijk verminderd.

De behandeling geldt als fysiotherapeutische behandeling en valt dan ook binnen de dekking fysiotherapie die door de verzekering wordt vergoed.

Medical taping

En als laatste behandeling van de specialisaties; Medical taping. Een medical tape behandeling zetten we voor diverse lichamelijke klachten in door het op verschillende manieren aanbrengen van de tape. Hierdoor wordt de spierfunctie ondersteund zonder de beweging te beperken. De tape gebruiken we bijvoorbeeld ook bij de behandeling van de nek, schouder, elleboog en knie.  Maar ook helpt de tape na het verrekken van een spier of bij het aanpassen van de houding. Vanwege de liftende werking van de tape wordt het volume van de tweede huidlaag groter. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen, verbetert de doorbloeding en vermindert de druk op de zenuwen. Het stimuleert dus het natuurlijk genezend vermogen van het lichaam zelf. U kunt al snel pijnvermindering ervaren. De tape kan meerdere dagen blijven zitten en u kunt er zelfs mee douchen.

Medical taping

Heeft u vragen of opmerkingen over de specialisaties? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Fysio van de Gevel
Paaldreef 6
5571TN Bergeijk

Tel: 06 29 21 61 01
E-mail: frank@fysiovandegevel.nl