Skip to main content

Maak een afspraak voor fysiotherapie bij Fysio van de Gevel

Afspraak maken

Bij Fysio van de Gevel specialiseer ik me in de behandeling van schouderklachten. Van acute blessures tot chronische aandoeningen, ik bied de zorg die je nodig hebt om weer pijnvrij te bewegen.

Wat zijn schouderklachten?

Schouderklachten kunnen variëren van milde pijn tot ernstige beperkingen in beweging. Veelvoorkomende aandoeningen zijn impingement, tendinitis, frozen shoulder en schouderinstabiliteit. Deze klachten kunnen je dagelijkse activiteiten en sportprestaties aanzienlijk beïnvloeden.

Oorzaken en symptomen van schouderklachten

De oorzaken van schouderklachten zijn divers, waaronder overbelasting, ongelukken, veroudering of sportblessures. Symptomen kunnen pijn, stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid en krachtverlies in de schouder omvatten.

Behandeling van schouderklachten

Bij Fysio van de Gevel hanteer ik een veelzijdige aanpak voor de behandeling van schouderklachten, waaronder manuele therapie, oefentherapie en specifiek advies. Ik richt me op het verlichten van je pijn en het herstellen van de functie in je schouder. Lees meer over mijn behandelmethoden op mijn behandelingenpagina.

Persoonlijke aanpak en herstelproces

Elke patiënt krijgt bij mij een persoonlijk behandelplan, afgestemd op de specifieke behoeften en doelen. Mijn benadering is gericht op niet alleen het behandelen van symptomen, maar ook het aanpakken van de oorzaken van je schouderklachten.

Behandeling schouderklachten

Maak een afspraak

Vind verlichting van je schouderklachten en herstel je mobiliteit. Klik hier om een afspraak maken.

Veelgestelde vragen over schouderklachten

Wat kan ik thuis doen om mijn schouderklachten te verlichten?

Thuis kun je eenvoudige oefeningen en warmte/koude therapieën toepassen. Het is echter belangrijk om eerst professioneel advies te krijgen.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van schouderklachten?

Schouderklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals overbelasting, slechte houding, sportblessures of slijtage gerelateerd aan leeftijd.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij schouderklachten?

Fysiotherapie kan effectief zijn bij schouderklachten door middel van manuele therapie, specifieke oefeningen en adviezen voor houding en beweging, gericht op het verminderen van pijn en het verbeteren van mobiliteit.

Hoe lan duurt het herstel van schouderklachten?

De hersteltijd voor schouderklachten varieert afhankelijk van de ernst van de klachten en de specifieke oorzaak. Een persoonlijk behandelplan helpt bij een efficiënt herstel.

Kan ik mijn normale activiteiten voorzetten met schouderklachten?

Dit hangt af van je specifieke situatie. Sommige activiteiten kunnen aangepast of tijdelijk vermeden moeten worden om het herstel te bevorderen.